Välj plattform för din blogg

 

Har du bestämt dig för att göra som många andra och starta en egen blogg? Den enda frågan är hur du ska bära dig åt. En del vill redan från början ha de bästa förutsättningarna för att få största möjliga antalet läsare. Det är en hel vetenskap eftersom du behöver ta hänsyn till många saker då. Då gäller det att skriva på ett sätt som gör texten mer lättläst, använder bilder på ett bra sätt och skriver intressanta texter. Sedan kommer frågor som vilken tid du ska publicera dina inlägg och hur du gör för att tjäna mer pengar på ditt bloggande. Om du däremot bara vill komma igång med din blogg börjar vi med det allra mest nödvändiga, nämligen att välja en plattform.

Välja plattform

Alla blivande bloggare måste ta beslutet om vilken plattform deras blogg ska ligga på. Det finns en del olika att välja mellan, men WordPress och Blogger är de som har flest användare. Förmodligen beror det på att de är bättre än andra och mer lättanvända.

Blogger

Blogger är bloggplattformen från Google och på grund av det är det både gratis och lätt att använda. En del kanske tycker att de olika teman man kan välja mellan är för tråkiga, men flera stora bloggar körs genom Blogger och är det tillräckligt för dem, och kanske det är det för dig också. Ytterligare en stor fördel med Blogger är att om du inte har en egen domän kan du även få det gratis.


WordPress

WordPress är mer avancerat än Blogger, beroende på att det också går att använda till att göra egna hemsidor. Med WordPress kan du få din blogg att se ut precis som du vill, men då krävs det att du redan har en domän och att du betalar. WordPress finns även som gratisversion, men då är det inte bättre än Blogger.

Ett tips kan vara att du börjar med att använda dig av Blogger och om du sedan har ambitionen att satsa på ditt bloggande och hosta själv kan du gå över till WordPress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *