Använd bloggen och webbshopen för att tjäna pengar

För att maximera dina möjligheter att tjäna pengar på nätet kan du integrera din blogg med en webbhandel eller tvärtom. Två plattformar är alltid bättre än en.

Tjäna pengar på nätet

Det är många som försöker tjäna pengar på nätet. Det som gör nätet unikt, är att det på sätt och vis ger alla samma möjligheter. Oavsett utbildning och ekonomi kan du starta en Youtubekanal, en blogg eller en webbhandel. Den möjlighet som nätet ger att tjäna pengar, gör dock också konkurrensen mycket stor. Det var lättare att starta en blogg eller webbhandel för fem till tio år sedan och lyckas, i jämförelse med idag men det går. Ett smart sätt att lyckas är genom att integrera din blogg och webbhandel. De som får inkomst på nätet är personer som är skickliga på att fullfölja projekt – drivna och kreativa personer. Du måste tänka på samma sätt som om du ska lyckas sy en klänning, bygga ett växthus eller renovera badrummet. Om du förresten håller på att renovera och bygga om i hemmet, kan du köpa allt som du behöver hos Byggmax, både för badrum och växthus.

Blogg och webbhandel

Vare sig du har en blogg eller webbhandel kan det vara klokt att integrera dem. Om du bara har en blogg eller en webbshop bör du däremot utöka ditt internetprojekt till att ha båda plattformarna. Om det passar kan du också integrera en Youtubekanal och sociala medier. Ju fler plattformar som du använder, desto fler personer, alltså presumtiva kunder, kan du nå.

Satsa smalt för att lyckas

Eftersom konkurrensen är stor är det svårt att verkligen nå kunder. Det är många som bloggar om mode och sedan har en webbhandel i hopp om att det ska göra dem ekonomiskt oberoende. De lägger tid och pengar på sitt projekt, men det betalar knappt sig självt eller ger inte nog inkomst att leva på. De personer som lyckas på nätet satsar ofta mycket smalt. Självklart finns det stora sajter som amazon, Ellos och Claes Olssons som kan sälja allt från kaffebryggare till träningsskor, men det kräver oerhört mycket att komma dit. Ofta är det företag som har byggt upp ett varumärke över tid, eller betalat miljoner i reklam, vilket inte är realistiskt för de flesta av oss. Det vi vanliga människor istället kan göra är att skapa mindre och nischade projekt. Istället för att sälja sportkläder, så har du en blogg om löpning och en webbhandel som säljer sportskor. Om du tycker om skönhet och mode kan du satsa på att ge råd om hur man skapar snygga frisyrer och sedan sälja schampoo och hårklämmor.

Integrera blogg och webbhandel

Det är lättare att lyckas på nätet om du skapar ett enhetligt märke, namn och logga, som du har på alla plattformar. Du bör också alltid skriva och skapa material utifrån alla plattformar samtidigt. På bloggen skriver du om den nya produkten, och på Youtubekanalen visar du hur den fungerar och på båda ställena länkar du till produkten på din webbshop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *