Använd en begagnad dator till ditt internetföretag

När man driver ett företag behöver man köpa in saker som dator, skrivare och kontorsmaterial för egna pengar. De allra flesta har en företagsbudget åsidosatt för detta. Som nybliven företagare har man ofta inte så mycket pengar att röra sig med och då är begagnatmarknaden ett alternativ. Sidor som Mresell säljer begagnade Apple-prylar till ett fördelaktigt pris. De säljer förutom datorer och telefoner även tillbehör som skal och hörlurar.

Lägg upp en budget

Innan du startar eget företag är det bra att vara lite ekonomiskt lagd, eftersom du i början inte har råd att anställa annan kompetens. Därför är det viktigt att du lägger upp en budget för de kostnader du kommer att ha för företaget, där både din planerade inkomst och vilka utgifter företaget kommer att ha står nedskrivna. Många glömmer ofta att sådant som datorer och tillbehör också betalas av företagets pengar, vilket kan bli en större utgift än beräknat. Begagnatmarknaden för elektronik är dock större än någonsin, och enligt tidningen Syre sålde svenskarna begagnad elektronik för 375 miljoner kronor under 2020. Därför är det en smidig idé att använda sig av olika begagnatsidor för elektronik när du handlar elektronik till företaget.

Vad ska finnas på hemmakontoret?

Många företagare arbetar hemifrån och det är inte bara elektronik som behövs till ett hemmakontor, utan även saker som skrivbord och skrivbordsstol och annan kontorsinredning. Denna guide ger tips och inspiration till hur du skapar ett mysigt hemmakontor, där du kan få arbeta ostört.

Det är även viktigt för en egen företagare att tänka på ergonomin eftersom ett stillasittande arbete kan ge skador på axlar och nacke. För den som är anställd hos ett företag är det arbetsgivarens ansvar att se till att arbetsskador förebyggs, men är du företagare faller det ansvaret på dig själv. Du kan bekanta dig med Arbetsmiljöverkets information om vad ergonomi och systematiskt arbetsmiljöarbete innebär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *