Så lyckas du med hästbloggen

Driver du en blogg om hästar och ridsport eller skulle du vilja starta en? Det är ett mycket bra bloggämne. Här kommer tipsen som hjälper dig att lyckas.

Ridsport

Hästar och ridsport är ett stort intresse i Sverige, vilket innebär att du har en stor möjlighet att få många besökare till din blogg. Hästvärlden är ju en ganska speciell värld och det finns två sätt som du kan lyckas med din hästblogg. Är du redan lite känd kan du blogga om dig och dina hästar och ge goda tips. Är du en ”vanlig” ryttare är det smartare att specialisera dig på någonting. Det kan vara att skriva om en särskild hästras, ridstil eller om att ha egen häst på landet.

Kombinera blogg och YouTube

Oavsett vilken slags blogg som du ska driva är det mycket smart att kombinera blogg och en YouTubekanal. YouTube kommer hjälpa dig att få mer trafik, då det är mycket lättare att ranka högt och snabbt på YouTube, än hos Google. Det som dock är väldigt bra med en blogg, en egen sajt, är att du kan tjäna pengar på den. Med affiliatelänkar, en webbshop eller genom att sälja olika produkter. Är du duktig på att rida kan du skapa ridfilmer där du visar hur man utför en korrekt skänkelvikning, halt eller bakdelsvändning. Har du inte egen häst eller om du inte har ridit så länge, är det smartare att göra YouTubefilmer om en hästras. Du kan även kombinera hästar med ett annat ämne, som ekonomi, att rita eller hur man syr en egen vojlock. Att skapa filmer på YouTube som handlar om hästar i allmänhet kommer troligtvis inte att ge dig lika många besökare som om du gör en lite smalare kanal. Naturligtvis ska också din blogg handla om samma sak som kanalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *