Att leva på sin blogg

I samband med att internet och sociala medier har blivit en integrerad del av vår vardag har en rad olika yrken och sysselsättningar dykt upp som tidigare inte existerade. En sådan sysselsättning är att jobba som bloggare på heltid, och försörja sig genom sin blogg. Det finns också flera exempel på heltidsbloggare som har använt sin namnkunnighet inom bloggosfären som plattform för att bli verkliga entreprenörer, som Blondinbella och Kenza.

Processen mot att kunna leva på sin blogg börjar dock ofta mer blygsamt än så, till exempel genom att man genom många månaders eller års arbete har fått så många läsare att företag börjar kontakta en för samarbeten, sponsrade inlägg, eller annonsering på bloggen. Detta är ett bra första steg för att börja tjäna pengar på sin blogg, även om det till en början sannolikt inte är tillräckligt för att man ska kunna leva på det. Om man fortsätter att skapa intressanta, högkvalitativa inlägg om det ämne som man vet mest om och älskar, kommer de där första kontakterna med företag dock bara att bli allt fler, och en slags god cirkel startas som i bästa fall leder till att man kan ägna sig helhjärtat åt sin blogg.

Något som är viktigt att tänka på när man är sin egen chef och har ett jobb som inte är bundet av de fasta kontorstiderna, så som en bloggare är och har, är att få in struktur i sin vardag. Det är annars lätt att fasta i en ond cirkel, där man går upp sent på förmiddagen och jobbar sent på kvällen, vilket i längden oftast leder till att man får mindre, eller i alla fall sämre sömn. Därför kan det vara bra att lägga upp ett schema med bestämda arbetstider åt en själv, som om man verkligen vore sin egen chef. Ett bra sätt att motivera sig till att jobba på under dagen så att man får gå och lägga sig i tid är att ha en riktigt skön säng som väntar en. Om du skulle behöva byta säng för att känna så ska du gå in på Sleepo.se, där det finns ett stort utbud av sängar för alla smaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *