Få fler läsare till din blogg

Alla som skriver en blogg vill väl ha så många läsare som möjligt, för även om man inte planerar att tjäna pengar på sin blogg tycker nog de flesta att det blir roligare att skriva om någon faktiskt kommer att läsa det. För att locka läsare till sin blogg finns det flera knep man kan ta till, men det kommer ändå att krävas ganska mycket tid och jobb för att dra till dig de stora läsarskarorna.

Det kanske mest effektiva sättet att se till att alla som är intresserade hittar till ens blogg är att posta alla nya inlägg man gör i sociala medier. Förutom att ens följare på Facebook, Twitter och andra sociala medier då får en notis om att ett nytt inlägg har lagts upp, ökar dessutom chansen att ens följare gör jobbet åt en, och delar inlägget, vilket gör att det sprids ytterligare.

Ett annat tips är att se till att länka till så kallade Twinglysajter när man skriver om exempelvis produkter som man har köpt. Det behöver inte handla om en produkt som man har blivit sponsrad att skriva om, utan är helt enkelt en win-win-situation för en själv och e-butiken – de får gratis marknadsföring av sin vara, och man själv får gratis exponering av sin blogg. När man länkar till en Twinglysida länkar de nämligen tillbaka till ens egen sida. Om man till exempel har köpt smink på Eleven.se, och om de är en Twinglysajt, kan man således länka till produkten på deras sajt, och få exponering på det sättet.

Självklart bör man också applicera lite sökmotoroptimeringstänk när man skriver sina inlägg, eftersom Google och andra sökmotorer är det främsta sättet som läsare hittar bloggar idag. Något man till exempel kan tänka på är att använda nyckelord i rubriken, som man tror kommer att generera träffar i Google, och att lägga in länkar till gamla inlägg på sin egen blogg i nya inlägg (när det är relevant).

Slutligen är det alltid bra att vara så aktiv som möjligt inom sitt eget bloggcommunity, till exempel genom att kommentera på andra bloggar som handlar om samma ämne som ens egen, och följa dem. Man bör alltid inkludera en länk till sin egen blogg när man skriver. Chansen är stor att de följer ens blogg tillbaka, eller i alla fall att läsare på den andra bloggen också hittar till ens blogg via ens kommentarer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *