Varför ska du börja blogga?

 

Att blogga är fortfarande populärt och många av er läser säkert en eller flera bloggar. Kanske är det också vissa av er som redan bloggar själva och helt säkert är det många som någon gång har tänkt tanken att börja blogga. Visste du att du dessutom kan tjäna pengar på din blogg? Frågan är då varför du ska börja blogga. Vi kan börja med att dela upp bloggar i två grupper. I den första är det privatpersoner som bloggar av varierande anledningar och i den andra är det företag av olika slag som bloggar.

Privata bloggar

När det blev populärt att börja blogga var det oftast för att föra en slags offentlig dagbok på nätet, men det har förändrats. Det finns fortfarande bra och kända bloggare som skriver om sin vardag, men då brukar bloggaren vara känd för något annat sedan tidigare. Vanligen är bloggar till för de som har ett intresse för olika saker, exempelvis matlagning, bilar eller mode. Även om inte språket alltid är det allra viktigaste är det ändå en stor fördel om du skriver bra. Om du har ett stort intresse för någon specifik sak är det bra att skriva om det för då är det större chans att din blogg blir populär, men det går också bra om du kan skriva intressanta eller roliga saker hämtade ur vardagen. Det allra viktigaste är förstås att du tycker det är kul att blogga för det är då det blir av att du skriver.


Företagsbloggar

En företagsblogg är ett utmärkt sätt för ett företag att få kontakt med potentiella kunder samt att skriva om bland annat nyheter på ett sätt som inte är lika formellt. Om du har planer på att starta en blogg åt ditt företag bör du däremot tänka på att det inte är din privata blogg och att du därför inte bör skriva om saker som kan göra att du stöter dig med blivande och gamla kunder. De viktigaste sakerna att undvika är politik och religion eftersom det är de ämnen som folk ofta blir oense om och har starkast åsikter kring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *