Bloggar om ekonomi

Det finns många bloggar om ekonomi. Det är ett stort ämne med många sidor. Sedan internet kom och senare mobiltelefonerna med internet så växer intresset även för bloggar. De ekonomibloggar man kanske tänker på i första hand är kanske de med investerings- och spartips. Men du har även bloggar om hur man kan effektivisera familjeekonomin eller bloggar som analyserar hur stora världshändelser påverkar Sveriges eller andra länders ekonomi. Det finns även bloggar skrivna av folk som forskar kring ekonomi. Alla kan hitta sin del av ämnet som man tycker är intressant och garanterat hitta massor av bloggar att följa.

Följ bloggarna till rätt investering

Eftersom det är ett så brett ämne så kan alla hitta en del man kan intressera sig för. Det finns många bloggare idag som på ett roligt sätt försöker öka intresset för ekonomi. Det vanligaste som man kan fastna för brukar vara investeringar och spartips eftersom de flesta vill förbättra sin egen ekonomi. Med hjälp av olika bloggare kan man då få tips och lära sig en hel del om hur det funkar. Man kanske till en början inte vågar kasta sig in och gå på tips och investera massor av sina pengar på ett bloggtips, men följer man olika bloggare under en tid så får man mer och mer förståelse och kan känna sig tryggare med att kanske gå på ett tips och investera i en fond eller aktie.

Minska utgifter och spara pengar

För att kunna följa tips och investera pengar behöver man ha pengar över som man kan leva utan ett bra tag medan de ska växa. Då kan man ha nytta av en annan typ av ekonomiblogg som är populär idag och det är de om vardagsekonomi och hur du kan spara in pengar på matköp eller andra hushållsinköp. Det finns många olika typer av dessa bloggar som är upplagda på olika sätt. Det kan vara allt från en ensamstående mamma som hamnat snett efter en delgivning från kronofogden och blivit tvungen att klara sig på minimal inkomst, som bloggar om sin kamp för att få kronorna att räcka månaden ut, till en forskare som jämför och räknar ut vad du kan tjäna på att köpa billigare märken eller reavaror.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *