Modebloggar

Ett av de hetaste ämnen i världen är mode, så det är inte speciellt konstigt att det även finns ett stort antal bloggar som behandlar just detta. Om kläder är ditt stora intresse, om du vill få tips i form av ”dagens outfits” och snygga modekollage, då är denna typ av bloggar något du absolut inte får lov att missa. Majoriteten av bloggarna riktar sig fortfarande mot unga tjejer i tjugoårsåldern, men i takt med att bloggar blir allt vanligare har utbudet breddats något. I dag är det med andra ord fullt möjligt att hitta modebloggar som riktar sig till såväl äldre kvinnor som män. Vill du ha tips på bloggar som kan passa just dig? Läs vidare och ta del av våra förslag.

Bloggen – ett yrke

Idag är det lika vanligt att berätta att man är bloggare som målare eller sjuksköterska. En stor del av arbetsmarknaden har flyttat in på internet och människorna har varit snabba med att anpassa sig till det. För många individer har bloggen också varit ett steg i karriären, som för Petra Tungården som började som bloggare och idag är moderedaktör hos Metro, Kenza som jobbar både som kläddesigner, bloggare, modell och mycket annat och Michaela Forni som både bloggar, skriver böcker och deltar i podcasts. Att driva en av Sveriges största modebloggar kommer med andra ord med en rad fördelar, något som kan vara bra att ha i åtanke innan man startar sin allra första blogg. Marknaden ändras ständigt och nya profiler dyker upp varje dag, något som gör att bloggvärlden hela tiden förnyas och förbättras. Bloggarna expanderar dessutom många gånger sina plattformer och syns såväl på bloggen som på Instagram, Twitter och Youtube.

De senaste trenderna

I modebloggarna värld får vi inte bara ta del av vackra foton på kläder och skribenternas senaste shopping, vi får även följa med på catwalken i Paris och på New York Fashion Week. Hos de allra största bloggarna får du även ta del av plagg från designerhusens kommande säsonger, detta på grund av reklamsamarbeten bloggare och designer emellan. Du som läsare får alltså en möjlighet att se det senaste modet innan det ens landar i butikerna. Det kan handla om snygga kläder från Adrian Hammond, skor från Gucci och väskor från Prada, allt från kollektioner som ännu inte släppts. Om du verkligen är modeintresserad och kanske funderar på en karriär som designer eller modejournalist, då kan det löna sig att vidga sina vyer något och även titta på utländska bloggare. Martya Cyga och Erika Boldrin är två exempel på internationella bloggare som kan vara värda att undersöka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *