Nischa bloggen!

Det finns många olika anledningar till att blogga; man bloggar för att dela med sig av sitt liv och åsikter, ge inspiration och lyfta fram ett särskilt ämne eller som en del av ett företag. Att blogga tar tid och ju mer tid du lägger på bloggen, desto mer tid tar du från annat. Det fina med en blogg är att det är möjligt att få inkomst på den genom reklamintäkter, och på så du inte bara bloggar , utan du även arbetar medan du bloggar. Vissa gör det rent av på heltid. Hur kan du då få inkomst på din blogg? Det finns olika sätt, men utan besökare är det omöjligt. Ett bra sätt är helt enkelt att nischa bloggen får att få fler besökare – och mer i plånboken.

Nischa bloggen – okey?

Att nischa en blogg innebär att du skriver om ett särskilt ämne. Det är lätt att tro att om man har en reseblogg, så är det bäst att bara skriva om allt som har med resor att göra: både charter på Kanarieöarna och backpacking i Thailand – som de stora resemagasinen. Konstigt nog är det tvärtom. De som kan få inkomst på sin blogg har nischat sig på ett särskilt ämne. Om du tycker om att skriva om att resa och om städer, är det klokare att bara skriva om det utifrån en särskild synvinkel – hur det är att bo eller jobba utomlands eller resamed barn. Då kommer de som är intresserade av ämnet att ofta återkomma till din blogg.

Det finns nästan lika många nischer som det finns människor. Det klokaste är att utgå från dig själv och vad du har erfarenhet av. När vi surfar omkring på nätet letar vi ofta efter praktisk information som underlättar vårt liv. Tänk igenom vad du har erfarenhet av och skriv om det. Om du har varit egenföretagare i många år och lärt dig hur man leder sig själv, hur man hittar bra kontorshotell i Stockholm och hur man bäst ska nätverka, så kan du blogga om det och hjälpa många genom din erfarenhet på området. Våga tänka annorlunda och smalt – då vet intresserade personer vilken blogg de ska gå till när de letar efter just de fakta som du kan bistå dem med.

Oavsett om du skriver om resor eller kontorshotell behöver du tänka på dina läsare. Utan läsare är din hemsida som en liten stuga ute i skärgården: du har kanske den bästa informationen att erbjuda, men om ingen hittar ut till dig så kommer din blogg inte att växa.

Det viktigaste är innehållet i dina blogginlägg: tänk på att dela med dig av kunskap till läsarna. Om de tycker att de får bra information och att du verkar vara en trovärdig expert på området då kommer de både att komma tillbaka och rekommendera dig för andra. Det är också viktigt att ha en kommunikation med läsarna. Uppmana dem att skriva i kommentatorsfältet och besvara deras inlägg så snart du kan. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *